С тази Лакто ферментация започвам “лечението” на всеки микробиом.
99.999% ако микробиома е зле, осакатен или 0% дава реакция при 1 с л сок., т.е. диария.
Устойчивият микробиом се разхлабва от 300-700 мл течност.
Рецепта за поста:
1 кг моркови
1 връзка зелен кромид или чесън
Стартер от млечен кефир или друг вид
Келтска сол около 30 гр или 2-3 с л или морска сол
Минерална вода или Изворна или Преварена
1 кг моркови
1 връзка зелен кромид или чесън
Стартер от млечен кефир или друг вид
Келтска сол около 30 гр или 2-3 с л или морска сол
Минерална вода или Изворна или Преварена
Изчистените и измити зеленчуци се настъргват и нарязват.
Смесват се в буркана.
Натъпкват се мъжката и те си пускат сока (морковите).
Смесват се в буркана.
Натъпкват се мъжката и те си пускат сока (морковите).
Лука е ПрЕ-биотик за бактериите. Всичко е богато на фруктозна захар и т н....
На стайна и е готово за 2-3 дена и кусате сока и си ядете от горе на долу. Доливате вода, сол и т н при нужда.
Всичко е много бурно и дивата ферментация е просто дива х 100 пъти
Ако се мотате с яденето - всичко се вкисва и отива в клекалото.
Хладилника ще забави всичко с около 2-5 дни. Тоест може и в хладилник. Но си иска ядене през ден или всеки ден.
На стайна и е готово за 2-3 дена и кусате сока и си ядете от горе на долу. Доливате вода, сол и т н при нужда.
Всичко е много бурно и дивата ферментация е просто дива х 100 пъти
Ако се мотате с яденето - всичко се вкисва и отива в клекалото.
Хладилника ще забави всичко с около 2-5 дни. Тоест може и в хладилник. Но си иска ядене през ден или всеки ден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар